Diferența între leasing pentru utilaje și credit pentru utilaje second hand
Agricultura a evoluat odată cu oamenii, iar fiecare operațiune agricolă depinde de instalații, mașini și clădiri adecvate, iar accesoriile echipamentelor sunt un factor cheie. Valoarea unui echipament este dată de exploatarea lui și nu de faptul că se află în proprietatea fermierului. Fermele mici și mijlocii pot avea opțiuni flexibile de dezvoltare, iar un utilaj la timpul oportun te salvează când te aștepți mai puțin.
Astăzi discutăm pe larg despre diferența între leasing pentru utilaje și credit pentru utilaje second hand.
Ce este un leasing?
În primul rând, spunem că ar fi bine să demontăm câteva mituri din lumea financiară: leasingul înseamnă închiriere – deloc adevărat, leasingul este o metodă de plată lunară directă a unor echipamente, tehnologii, mașini pe perioada contractuală, timp în care putem schimba utilajul cu altul nou. La final de contract de leasing, avem mai multe opțiuni: cumpărăm utilajul, returnăm bunul sau prelungim contractul de leasing.
Leasing | Credit |
Proprietarul utilajului este societatea de leasing de la începutul și până la final de contract |
Proprietarul este cel ce ia creditul |
Rata lunară mai mică | Rate flexibile cu dobândă fixă |
Utilajul își pierde valoarea în piață | Putem vinde utilajul pentru aceeași sumă |
Pentru a primi leasing fie se plătește o sumă mică sau nu este nevoie de o plată în avans. Se plătește pe o perioadă mai lungă decât creditele. Spre exemplu, un leasing pe 3 ani plătește doar aproximativ 50% din valoarea vehiculului, în cazul în care un împrumut pe 3 ani plătește 100% din valoare.
Se înseamnă acest lucru? Dacă leasingul este atât de îndelungat, valoarea actuală de piață a echipamentului este mai mică decât suma datorată în continuare prin contractul de leasing. Dacă cel ce intră în leasing nu reușește să plătească suma lunară, compania de leasing are dreptul de a reține echipamentul și să revândă bunul.
Leasing sau credit pentru utilaje?
Leasingul este diferit față de creditul în afacere în ceea ce privește riscul mare pe care și-l asumă instituția financiară. Un contract de leasing atrage mai mult risc, deoarece clientul are mai puțin capital propriu investit în utilaj.
În credit, valoarea riscului este de obicei mai mică, deoarece cumpărătorul a făcut probabil un avans substanțial și efectuează o plată lunară mai mare.
Un antreprenor cu un istoric de credit scăzut va fi dificil de aprobat pentru a lua un leasing, în timp ce un credit pentru utilaje second-hand poate fi compensat cu garanții flexibile.
Un leasing se realizează de obicei pentru utilaje noi, în timp ce un credit îți permite să utilizezi suma chiar și pentru utilaje second-hand funcționale, care-ți vor face munca mult mai ușoară. Multe persoane apelează la un credit pentru echipamente second hand pentru că sunt mai accesibile ca și preț, sau nu se încadrează pentru leasing din cauza condițiilor mai stricte.
Avantaje directe date de creditul pentru utilaje:
- Condiții de creditare mai prietenoase.
- Dobânda fixă la fiecare rată lunară.
- Poți obține finanțare și cu un istoric de credit scăzut, dacă îndeplinești anumite condiții de garantare.
- Ești proprietarul echipamentului de la început.
- Ai libertatea să aduci schimbări utilajului.
- Poți vinde sau închiria utilajul când dorești.
Care sunt obiectivele pe termen lung? Din moment ce răspundem la întrebare, vom putea ști mai bine dacă ni se potrivește un leasing sau credit. Pentru toate întrebările fără răspuns despre finanțare, creditare, avem o echipă de experți în finanțe care sunt bucuroși să vă ajute să găsiți cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.
Află mai multe detalii: https://vitasromania.ro/?utm_source=Articol+leasing+utilaje+-+22+septembrie+2022&utm_medium=blog
Vitas IFN este o companie a Global Communities, o organizaţie non-guvernamentală americană activă la nivel mondial de peste 65 de ani ce se implică activ în proiecte de dezvoltare internațională și umanitare. Suntem certificați de Comisia Europeană pentru respectarea Codului European pentru bune practici în furnizarea de microcredite. Orice tip de client a găsit răspunsuri, finanțare și atenție din partea echipei Vitas. Respectăm cu strictețe standardele stabilite de CE pentru acordarea de credite.