Ordonanța de urgență nr. 227/2020 pentru modificarea si completarea OUG 37/2020

privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și IFN-uri anumitor categorii de debitori
Vitas IFN a fost în contact cu clienții săi de la începutul pandemiei, propunând proactiv soluții pentru clienții care au întâmpinat greutăți la plata ratelor. Susținem în continuare aplicarea unor soluții personalizate, în funcție de situația fiecărui client, fără costuri suplimentare.
Încurajăm clienții să evalueze toate variantele pentru a identifica opțiunea care li se potrivește cel mai bine în acest context.
Vă asigurăm de tot sprijinul nostru în acest demers, împreună vom depăși această situație dificilă!
Prevederile OUG 227/2020 pentru modificarea și completarea OUG 37/2020 pentru amânarea plății ratelor

Obligaţia de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi şi comisioane, acordate debitorilor de către creditori până la data de 30 martie 2020, se suspendă la cererea debitorului pentru o perioadă cuprinsă între minimum o lună şi maximum 9 luni.

  1. De această facilitate pot beneficia atât debitorii cărora le-a fost acordată suspendarea obligaţiilor de plată până la 15 iunie 2020, potrivit legii, şi debitorii care au beneficiat de aplicarea unui moratoriu nonlegislativ sau în ambele cazuri, cu condiţia ca perioada maximă de suspendare a obligaţiilor de plată, care va include, dacă este cazul, perioada de suspendare anterioară, să nu depăşească cumulat 9 luni, indiferent dacă aceste 9 luni cumulate au fost acordate în temeiul unui moratoriu legislativ, al unui moratoriu nonlegislativ (grație internă) sau al ambelor cazuri, cât şi debitorii care nu au solicitat această suspendare până la 15 iunie 2020, potrivit legii, pentru creditele acordate până la data de 30 martie 2020.

Pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor, debitorii trimit o solicitare în acest sens, în format letric/prin poşta electronică sau printr-un alt canal de comunicare la distanță oferit de creditor, cel mai târziu până la data 15 martie 2021, astfel încât creditorul să fie în situaţia de a analiza şi emite decizia până la 31 martie 2021.

De prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă beneficiază debitorii care:

Au încheiat un contract pentru obţinerea unui credit până la 30 martie 2020 și care:

  • nu a ajuns la maturitate;
  • pentru care creditorul nu a declarat scadenţa anticipată, la data de 31 decembrie 2020 inclusiv.
  • nu înregistrează restanţe la data solicitării suspendării obligaţiei de plată.

Pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor, debitorii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

  1. prezintă declaraţia pe propria răspundere, cu privire la diminuarea cu minimum 25% a veniturilor sau a încasărilor medii lunare din ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligaţiilor de plată prin raportare la perioada similară din anii 2019/2020, după caz;
  2. nu se află în insolvenţă la data solicitării suspendării rambursării creditului.

Model declaratie pe propria raspundere

Dacă îndepliniți condițiile menționate mai sus și doriți să beneficiați de această măsură, vă rugăm să accesați link-ul de mai jos. sau au să ne contactați la numărul 0723.559.148

Apelurile vor fi preluate în intervalul orelor de program 8:30 – 16:30.

 

Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și nu pierde niciodată șansa de a afla despre cele mai noi produse de credite IFN pentru persoane juridice!
Aplica
1
Salut! Doresti un credit!
Acum poti aplica online pentru un credit! Alege optiunile solicitate de catre asistentul online.