Finanțatori

EFSE a fost inițiată de Banca de Dezvoltare KfW cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și al Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, EFSE își atrage capitalul de la agenții donatoare, instituții financiare internaționale și investitori instituționali privați.

Finance in Motion GmbH, Germania, este consilierul EFSE, iar Hauck & Aufhäuser Fund Services S.A., Luxemburg, acționează în calitate de administrator. EFSE este un fond de impact care își propune să promoveze dezvoltarea economică și prosperitatea în Europa de Sud-est și în regiunea de vecinătate estică a UE prin sprijinirea microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici (IMM-uri) și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru gospodării.

OTP Bank România este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în ţări precum Ungaria, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia şi România.

Prezentă din 2004 pe piaţa bancară locală, OTP Bank Romȃnia şi-a propus să devină o bancă universală puternică și să ofere servicii complete pentru clienţi persoane fizice şi companii.

În toate acţiunile pe care le-a întreprins de-a lungul celor peste zece ani de când este prezentă pe piaţa locală, OTP Bank România şi-a construit, prin inovaţie şi competenţă, drumul către acest obiectiv, oferind servicii bancare competitive atât persoanelor fizice, cât şi companiilor.

Crédit Agricole își sprijină clienții în toate proiectele lor personale și profesionale, oferind o gamă largă de servicii: servicii bancare curente, credite, economii, asigurări, gestionare a activelor, imobiliare, leasing, factoring, servicii financiare pentru companii mari, servicii pentru investitori.

Crédit Agricole este o bancă franceză cu aproximativ 134.000 de angajați.

Prezență mondială în 47 de țări, 51 de milioane de clienți.

OPIC a fost transformată în Corporația americană pentru finanțarea dezvoltării internaționale. DFC este banca de dezvoltare din America aflată în parteneriat cu sectorul privat pentru a finanța soluții pentru cele mai critice provocări cu care se confruntă țările în curs de dezvoltare.

OPIC a fost înfiinţată în 1971 ca o agenţie a guvernului SUA, activând în sectorul privat din SUA, serviciile OPIC ajută întreprinderile să câştige puncte de sprijin pe pieţele emergente, catalizând venituri, locuri de muncă şi oportunităţi de creştere, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Fondul European de Investiţii (EIF) are ca misiune principală sprijinirea întreprinderilor micro, mici şi mijlocii europene prin facilitarea accesului la finanţare. EIF crează şi dezvoltă capitaluri de creştere şi de risc, garanţii şi instrumente de microfinanţare, care ţintesc în mod specific acest segment de piaţă. În acest rol, Fondul European de Investiţii promovează obiectivele U.E. în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării spiritului antreprenorial, creşterii economice şi ocupării forţei de muncă.

Cu investiţii în peste 435 de fonduri, EIF este un jucător important în proiectele europene, având în vedere amploarea şi sfera de aplicare a investiţiilor sale, în special în segmentele high-tech şi segmentele de stadii incipiente.

CoopEst a luat fiinţă pentru a ușura și extinde accesul la finanţare pe termen lung a IMM-urilor din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Misiunea CoopEst este de a furniza suport financiar pe termen lung, deopotrivă în termeni de investiţii (împrumuturi subordonate), împrumuturi pe termen lung sau forme de garantare pentru susţinerea proiectelor responsabile social în ţările-ţintă. Astfel, CoopEst facilitează finanţarea activităţilor de dezvoltare.

responsAbility Investments AG este unul dintre principalii furnizori mondiali de servicii financiare, prin credite și aporturi la capital social către instituțiile de microcreditare din piețele emergente. responsAbility acționează ca un partener eficient și de încredere pentru instituțiile de microfinanțare și bănci care servesc întreprinderilor micro, mici și mijlocii.

Înființată în anul 2003, responsAbility are o rețea puternică și o cunoaștere aprofundată a piețelor de capital, de hedging și structurare, fiind în măsură să ofere o gamă largă de soluții de finanțare personalizate.

Symbiotics este o companie de investiții specializată în finanțe emergente, durabile și favorabile incluziunii. De la înființare, în 2005, a investit 3,9 miliarde USD în mai mult de 350 de instituții din peste 75 de țări în curs de dezvoltare, lucrând în calitate de consilier pentru aproximativ 30 de fonduri de investiții.

Firma are sediul în Elveția, cu birouri în Cape Town, Londra, Zurich, Mexico City și Singapore, reunind peste 120 de angajați la nivel global. Symbiotics ajunge în prezent, indirect, prin investițiile sale, la aproape 1.660.000 de întreprinderi mici și gospodării cu venituri mici la baza piramidei pe piețele emergente și de frontieră. (Septembrie 2017)

OIKOCREDIT reprezintă una dintre cele mai mari surse de finanţare privată a sectorului de microfinanţare, oferind deopotrivă credite cooperativelor de comerţ, organizaţiilor de comerţ echitabil precum şi întreprinderilor mici şi mijlocii în curs de dezvoltare.

În ceea ce priveşte sectorul de microfinanţare, Oikocredit finanţează capital de lucru pentru instituţiile de microfinanţare din întreaga lume, iar acestea, la rândul lor, asigură accesul la finanţare persoanelor cu venituri mici, concentrându-se în special pe zona rurală şi pe sectorul feminin.

BlueOrchard a fost fondată în 2001 la inițiativa ONU, fiind primul administrator comercial global al fondurilor de investiții pentru sectorul microcreditării, autorizat și supravegheat de către Autoritatea de Spraveghere Elvețiană a Piețelor Financiare FINMA. Entitatea din Luxemburg reprezintă ea însăși un fond de investiții autorizat și supravegheat de către Comisia de Supraveghere a Sectorului Financiar (CSSF) din Luxemburg.

BlueOrchard oferă soluții de investiții premium către investitori calificați și, totodată, oferă finanțare prin credite și aporturi la capital social către instituțiile de microcreditare din piețele emergente.

BANK IM BISTUM ESSEN eG are o tradiţie de peste 40 de ani în acordarea de microcredite şi peste 14.000 de clienţi internaţionali. Membrii acesteia sunt clienți de business, cum ar fi spitale, fundații, companii de locuințe religioase, instituții pentru persoanele în vârstă și cu handicap, sistemele de pensii, dar și un număr mare de clienți privați.

BIB ESSEN eG oferă cele mai bune soluții personalizate pentru problemele financiare, iar munca lor este supusă la principiile de bază de acțiune durabilă: toleranță socială, promovarea justiției, a păcii.

Finanțare asigurată de Uniunea Europeană, prin intermediul European Progress Microfinance Facility.

Abonare newsletter

Aplica
1
Salut! Doresti un credit!
Acum poti aplica online pentru un credit! Alege optiunile solicitate de catre asistentul online.