Povesti finantate de Vitas – Turcan Wood Modeling

16 octombrie 2018

turcanu

 

Inainte de a se hotari sa isi deschida propria afacere, Cosmin Turcan a lucrat in domeniul productiei de mobilier. Desi avea experienta in domeniu si era pasionat de ceea ce facea, Cosmin simtea ca poate mai mult si a decis sa-si duca pasiunea si viziunea la urmatorul nivel. Asa a luat nastere start-up-ul Turcan Wood Modeling.

Totul a plecat de la momentul in care mi-am spus: „Asta e! Nu mai ai nimic de pierdut
ci doar de castigat”. Am lasat atunci orice semn de intrebare deoparte si am actionat.
Avand in spate experienta suficienta in domeniul productiei de mobilier si vazand
nevoia existenta pe piata, atat pentru produse cat si pentru servicii aditionale, am zis
ca e momentul oportun.

Niciun inceput nu e usor, asa ca nevoia de finantare era evidenta. Cu toate acestea, atunci cand esti la inceput de drum, majoritatea institutiilor financiare sunt reticente in a-ti acorda sprijin financiar.

Ca START UP, in 2017, era foarte greu sa accesezi un credit, necesita mult timp analiza/procesarea dosarului si acordarea efectiva a banilor, ori timpul este esential in orice, cu atat mai mult intr-o afacere. Ca sa nu mai discut ca la unele firme nici nu puteai avea o discutie pana ce nu implineai 2 ani de activitate pe firma, plus dobanzi variabile, etc.

La Vitas, noi sustinem oameni si idei. Pentru noi, nu conteaza cat de mic esti, ci cat de mare poti deveni. De aceea, nu conditionam finantarea de vechimea firmei. Cosmin Turcan a venit la noi cu sperante in ideea lui de afacere, asa ca noi am crezut in el si l-am sprijinit.

La VITAS am gasit exact ceea ce am asteptat: promptitudine si rapiditate in oferirea
de solutii, amabilitate maxima, grija pentru client si afacere, intelegerea specificului
activitatii si a nevoii de creditare. Am apreciat ca nu au incercat sa imi vanda cu orice pret un anumit produs astfel ca m-am simtit realmente ascultat si inteles.

VITAS a fost alaturi de mine, mi-au impartasit viziunea, oferindu-mi rapid si concret atat solutii cat si banii de care aveam nevoie la acel moment.

Cu ajutorul finantarii obtinute de la Vitas, Cosmin Turcan si-a dotat atelierul cu toate utilajele si sculele necesare, astfel incat sa poata creste profitabilitatea. De atunci, afacerea lui este intr-o continua crestere, bucurandu-se in prezent de un portofoliu de clienti fideli, multumiti de serviciile si produsele oferite.

IMG-20180926-WA0000IMG-20180926-WA0025IMG-20180926-WA0011

Cosmin nu considera ca a facut sacrificii majore in drumul sau spre a deveni antreprenor, insa are cateva sfaturi pentru cei care doresc sa inceapa propria afacere:

As putea spune ce am invatat pana in prezent, din aceasta calatorie nebuna: sa ai experienta in domeniu, sa vrei sa te dezvolti continuu, sa ai curaj sa iei decizii si sa crezi in produsul tau, sa iti cunosti clientii, sa urmaresti piata si sa te promovezi … si nu in ultimul rand, sa ai rabdare!

Citeste aici interviul complet cu Cosmin Turcan, www.turcanwoodmodeling.com.