Vesti bune pentru toti romanii: Scadere mare de TVA din anul 2020

5 iulie 2019

Reducere TVA

 

Conform unei propuneri de lege depusa in Senat zilele trecute, se prevede o scadere destul de mare a taxei pe valoare adaugata (TVA) incepand cu anul 2020 pentru cresterea conformarii fiscale voluntare si pentru stimularea consumului din productia interna.

Un grup de parlamentari PNL au initiat acest proiect de lege prin care cota de TVA standard va scadea din 1 ianuarie 2020 la 16%, iar cea pentru alimente va fi de 5%.

Initiativa lor este motivata de cele mai recente informatii comunicate de Comisia Europeana, in anul 2016, unde Romania s-a situat din nou pe ultimul loc in privinta gradului de colectare de TVA dintre toate statele membre UE, avand un deficit de incasare a TVA de 35,88%.

 

„Analizand veniturile la bugetul de stat pe anii 2017, 2018 si primul semestru din 2019, putem sa concluzionam ca deficitul de încasare a TVA s-a mentinut si chiar a crescut”, spun cei 5 deputati PNL.

Insa, avand in vedere ca proiectul de lege de-abia a fost inregistrat pentru dezbatere in Senat, este nevoie de votul tuturor pentru ca aceste prevederi sa se aplice.

Vitas, impreuna cu voi spera la un vot pozitiv privind aceste masuri, care pot conduce la un impact pozitiv asupra balantei comerciale deficitare a Romaniei.

 

Ramai alaturi de Vitas pentru a fi mereu informat cu ultimele noutati!