Chestionarul de verificare a sanatatii financiare

7 august 2018

Pui deoparte pentru zile negre? Iti platesti facturile la timp?

Vitas IFN, prin intermediul parteneriatului cu Centrul de Microfinantare, va ofera acces la un instrument simplu de diagnosticare a „sanatatii financiare” pentru a ajuta atat clientii actuali, cat si pe cei potentiali sa inteleaga cat mai bine modul in care isi pot organiza bugetul alocat cheltuielilor din casa.

Conceptul sanatatii financiare pleaca de la principiul existentei unui echilibru intre veniturile si cheltuielile generate de catre o gospodarie. In perspectiva, pe termen lung, gospodaria sanatoasa din punct de vedere financiar ar trebui sa dispuna de resurse suficiente pentru a finanta dezvoltarea personala, imbunatatirea calitatii vietii si planul de pensionare.

paper-3190198_960_720

Pe termen scurt, este important să se echilibreze veniturile si cheltuielile si sa se genereze surplusuri de venituri, sa se plateasca in timp util toate facturile si taxele si sa se gestioneze cu prudenta bugetul familiei.

O diagnoză de acest gen, realizata de catre Centrul de Microfinantare, in Polonia,
arata ca majoritatea gospodariilor poloneze traiesc de pe o zi pe alta nefiind capabile sa isi
satisfaca nevoile financiare actuale. Doar o mica parte din gospodarii isi asigura sanatatea
financiara pe termen lung, in timp ce multe dintre ele nu sunt pregatite sa faca fata unor crize
economice.

Evalueaza-ti acum situatia financiara cu ajutorul testului nostru (disponibil momentan doar in limba engleza).

Chestionarul de verificare a sanatatii financiare

Testul consta in 13 intrebari care permit evaluarea gradului de sanatate financiara și ofera sfaturi specifice despre modul in care o familie isi poate imbunatati situatia.

{{cta(‘b33890d3-3571-4e68-92ce-7648ec57b954′,’justifycenter’)}}

Proiectul ”Diagnoza Sanatatii Financiare”, dezvoltat si coordonat de catre Centrul de Microfinantare (MFC) impreuna cu partenerii sai, printre care si Vitas IFN, face parte dintr-o serie de initiative menite sa sprijine educatia financiara.

MFC_logo-nowe-2-300x126

MFC organizeaza traininguri, ofera consultanta, networking si cercetare pentru membri sai, in scopul dezvoltarii serviciilor de microfinantare din Europa si Asia Centrala.

Vitas IFN este o institutie financiara nebancara de microcreditare, ce ofera produse si servicii simple, rapide și inovatoare pentru clientii ne-bancabili din vestul si centrul Romaniei. Inca de la inceputurile sale, in 1996, Vitas a sustinut cresterea si dezvoltarea a peste 20.000 de intreprinzatori, astfel, devenind unul dintre pionierii creditarii bazate pe analiza fluxului de numerar si a capacitatii reale de plata.