VITAS România, prima instituție finanțată în România, din fondul ImpaktEU

21 august 2023

VITAS România, prima instituție finanțată în România, din fondul ImpaktEU

VITAS România, una din principalele instituții în domeniul microfinanțării din vestul României de peste 25 de ani, este încântată să anunțe că este printre primii beneficiari care au primit finanțare din Fondul IMPAKT EU, fond administrat de Inpulse Investment Manager, o organizație inovatoare specializată în investiții sociale și microfinanțare.

Finanțarea acordată din Fondul ImpaktEU va permite VITAS România să-și accelereze eforturile în inovare și extindere a serviciilor sale financiare. O parte semnificativă din această finanțare va fi dedicată proiectelor ESG (Environmental, Social and Governance), subliniind angajamentul instituției de a contribui activ la promovarea dezvoltării durabile și a economiei verzi în România.

Această finanțare reprezintă o colaborare sustenabilă de peste 10 ani cu CoopEst, parteneriat care a avut un rol esențial în consolidarea poziției VITAS România ca lider în domeniul microfinanțării. Prin această colaborare de durată, instituția a reușit să își extindă și să îmbunătățească serviciile oferite clienților săi, să dezvolte noi produse financiare inovatoare și să sprijine antreprenorii cu acces limitat la credite.

Despre Vitas România
Vitas România este o instituție de microcreditare prezentă în România de peste 25 de ani. Am început în 1996 și de atunci finanțăm micii antreprenori români cu acces limitat la credite. Până în prezent, avem peste 1.800 de credite active și, din anul înființării, am acordat peste 25.000 de credite clienților noștri. https://vitasromania.ro/

Despre Inpulse Investment Manager

Inpulse Investment Manager este o companie de investiții cu sediul în Bruxelles, specializată în investiții sociale și microfinanțare. De-a lungul ultimilor douăzeci de ani, Inpulse și-a dezvoltat abilități solide în susținerea fondurilor de investiții alternative care furnizează finanțare responsabilă pe termen lung intermediarilor financiari cu orientare socială. Echipa Inpulse, stabilită în trei țări (Belgia, Polonia și Franța), susține în prezent trei MIV-uri active, cu o capacitate totală de investiții agregată de 80 de milioane de euro. Performanțele sociale și financiare ale fondurilor pe care le gestionează dovedesc succesul metodologiei lor de identificare, evaluare și monitorizare a investițiilor. https://www.inpulse.coop/

Despre ImpaktEU

ImpaktEU este un fond de impact dedicat în întregime microfinanțării și antreprenoriatului social în Europa. Scopul fondului este de a oferi sprijin financiar și non-financiar instituțiilor de microfinanțare (MFI) și antreprenorilor sociali.

https://www.fundsforgood.eu/impakteu-impact-funds/