Decembrie 2018

26 decembrie 2018

Vitas România face echipă cu Fundatia Noi Orizonturi și lansează proiectul „Şcoala de Antreprenoriat Verde”. Acest proiect este șansa noastră de a sprijini dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor pentru utilizarea responsabilă și creativă a resurselor naturale și/sau culturale locale.

Proiectul îşi propune să:

  1. Formeze în cadrul unui curs rezidenţial de 3 zile, 34 de profesori din 17 şcoli, pentru a folosi metoda Service Learning şi instrumentul de realizare a unui plan de afaceri Lean Canvas, pentru a facilita experienţe de învăţare reale – ideile tinerilor transformate în afaceri ce sprijină comunitatea şi protejarea mediului, care se vor pune efectiv în practică.
  2. Profesorii formaţi vor facilita 4 ateliere a câte 1,5h cu câte 20 de elevi  pentru a construi 17 planuri de afaceri fezabile. Pentru realizarea planurilor de afaceri, grupurile de iniţiativă vor primi feedback şi mentorat din partea staff-ului Vitas şi Noi Orizonturi;
  3. Dintre cele 17 planuri de afaceri, cele mai bune 12 vor beneficia de o finanţare în valoare de 800 de lei pentru a-şi pune ideile în practică. În perioada Martie-Iunie 2019, cele 12 grupuri îşi vor implementa ideile de afaceri.