EFSE si Vitas Romania extind accesul la finantare pentru IMM-urile din Romania

23 decembrie 2020

 

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat Vitas Romania un împrumut senior, în lei, echivalentul a 2 milioane de euro.

Împrumutul este destinat extinderii finanțării în moneda locală către microîntreprinderi și întreprinderi mici (IMM-uri) care altfel ar putea avea dificultăți în accesarea unui împrumut de afaceri, în special într-un mediu economic împovărat de pandemia cu coronavirus.

Credite IMM

Continuarea parteneriatului 

După prima colaborare cu EFSE din martie 2019, Vitas Romania se angajează în misiunea fondului de a stimula dezvoltarea afacerilor și a economiei prin extinderea incluziunii financiare a afacerilor locale. 

Klaus Müller, Președintele Consiliului EFSE, a declarat:

„Suntem încântați să putem construi mai departe, pe baza succesului avut cu primul împrumut acordat și să extindem parteneriatul. Accesul la finanțare rămâne o prioritate în timpul și după criza COVID-19, iar Vitas Romania joacă un rol esențial în sprijinirea micilor antreprenori în lupta lor pentru păstrarea angajaților și generarea de venituri”.

Cristian Jurma, directorul general al Vitas Romania, a remarcat:

„Continuarea acestui parteneriat ne oferă posibilitatea de a ne sprijini clienții în timpul celui de-al doilea val al pandemiei COVID-19, care a adus noi restricții, afectând puternic economia românească, în principal sectorul IMM-urilor.

Mai multe informații despre EFSE: www.efse.lu 

Mai multe informații depre Vitas Romania: vitasromania.ro