Vitas România se alătură Campaniei “Împrumută înțelept” parte din proiectul „Microfinanțare pentru Femeia Antreprenor”

10 noiembrie 2023

Creșterile de taxe pot avea un impact semnificativ asupra IMM-urilor și pot influența în mod variabil acest sector. Unda de șoc resimțită de micile afaceri depinde de mai mulți factori, inclusiv nivelul creșterii de taxe, modul de implementare și circumstanțele economice generale. Pentru dezvoltarea continuă a afacerii există soluții, chiar și atunci când apar modificările fiscale.

Pentru că unul dintre focusurile principale ale companiei noastre este promovarea informării corecte a clienților și educația financiară, cel mai recent proiect în care ne-am implicat este campania “Împrumută înțelept”, parte din proiectul „Microfinanțare pentru Femeia Antreprenor” organizat de Microfinance Centre, cu scopul de a proteja drepturile clientului din industria de microfinanțare.

Cea de-a 9-a ediție a campaniei subliniază importanța pe care femeile o joacă în lumea antreprenoriatului și promovează creditarea responsabilă. La Vitas, credem că practicile responsabile de împrumut nu numai că ne protejează consumatorii, ci contribuie și la reputația generală a industriei și a reprezentanților săi. Practicile responsabile de împrumut includ, de la evaluarea atentă a solicitantului și comunicarea clară a termenilor și condițiilor, la furnizarea de informații complete și transparente și respectarea reglementărilor și legilor aplicabile din domeniu.

Suntem încântați să facem parte din această campanie deoarece împărtășim valori similare și ne dorim să aducem o contribuție semnificativă sectorului de microfinanțare, dar și să sprijinim femeile antreprenoare din comunitate. De altfel, prin munca noastră de zi cu zi, am reușit deja să facem diferența în cariera și afacerile femeilor antreprenoare din România, acordând, până acum, peste 7000 de credite acestora. Și, pentru că fiecare afacere are nevoi distincte, ne adaptăm soluțiile la fiecare proiect. Fie că este vorba de capital de pornire, extindere sau gestionare a fluxului de numerar, suntem aici pentru a ne asigura că femeia antreprenoare beneficiază de sprijinul financiar de care are nevoie.

Katarzyna Pawlak, directorul executiv al MFC, și-a exprimat entuziasmul legat de implicarea Vitas România în proiect. „În aceste vremuri dificile, colaborarea este esențială și, împreună cu Vitas România, putem avea un impact semnificativ în promovarea practicilor responsabile de împrumut.”

Nu ne limităm doar la a ne implica noi înșine în proiect, ci încurajăm activ și alte organizații să ni se alăture în sprijinirea și promovarea practicilor responsabile de împrumut. Credem că doar prin cooperare strânsă putem reduce lipsurile din cultura financiară și putem sprijini atât indivizii, cât și companiile să ia decizii financiare informate, reducând astfel riscurile de supraîndatorare. Ne propunem ca, prin aceste acțiuni, să facem diferența în activitatea viitoarelor generații de antreprenori și să le putem oferi mai multe oportunități de dezvoltare. Află mai multe din broșura campaniei cu sfaturi utile despre creditare.

Vizitează pagina campaniei „Împrumută Înțelept” pentru a afla ce instrumente online poți folosi pentru promovarea afacerii tale.

Ești pregătit să te împrumuți înțelept? Programează o discuție cu un consultant VITAS:

👉 Pentru firme mici și mijlocii 

👉 Pentru domeniul Agro 

Despre Microfinance Centre (MFC)

Microfinance Center are sediul central în Polonia și este o rețea de instituții financiare nebancare care promovează corectitudinea, incluziunea, egalitatea și serviciile responsabile. MFC reunește peste 120 de organizații din 36 de țări din Europa și Asia Centrală, care oferă împreună servicii de microfinanțare responsabile pentru aproape 2.000.000 de clienți. MFC are ca misiune să sprijine dezvoltarea serviciilor financiare pentru microîntreprinderi, gospodării cu venituri mici și persoane excluse de la serviciile financiare tradiționale. De asemenea, organizează conferințe, seminarii și ateliere pentru a promova schimbul de experiență și dezvoltarea cunoștințelor în domeniul micro finanțelor.

Te invităm să descoperi mai multe despre proiect și implicarea Vitas România urmărind paginile noastre de social media : FacebookLinkedInInstagramTikTok