Decontarea facturilor- solutia pentru a incasa rapid banii

25 ianuarie 2019

În administrarea unei afaceri ai atât preocuparea banilor de primit, cât și a celor plătit. Nu-i simplu să aștepți până la scadența facturilor emise clienților, mai ales când ai de făcut plăți urgente. Îți prezentăm în continuare importanța decontării facturilor în afaceri și cum aceasta poate fi soluția pentru a încasa rapid banii. Află cum să accelerezi procesul de decontare și care sunt beneficiile unui sistem de scontare a facturilor.

Importanța decontării facturilor în afaceri

Importanța decontării facturilor în afaceri este un aspect esențial pentru gestionarea fluxului de numerar și evitarea blocajelor în business. Un proces eficient de decontare a facturilor te asigură că primești plățile la timp, fără probleme financiare și cu predictibilitate în organizarea fluxurilor operaționale. Decontarea facturilor joacă un rol crucial în relațiile cu clienții și furnizorii. Un proces bine gestionat poate contribui la consolidarea acestor relații, deoarece demonstrează profesionalism și respect față de termenii contractuali. Prin respectarea promptă a decontării facturilor, se formează o imagine pozitivă a afacerii, care conduce la recomandări și noi oportunități de colaborare.

Decontarea facturilor nu este doar un simplu proces contabil, ci reprezintă și un instrument de monitorizare și control al activității afacerii. Prin intermediul acestui proces, ai o imagine clară asupra veniturilor și cheltuielilor și știi care este gradul de îndatorare a firmei. Asiguri monitorizarea performanței afacerii și iei decizii fundamentate. Un aspect important al decontării facturilor este impactul său asupra imaginii și reputației afacerii. O decontare promptă și eficientă a facturilor transmite un mesaj puternic de eficiență organizațională și stabilitate financiară.

Scontarea facturilor – un serviciu esențial pentru a încasa rapid banii din facturi

Ai nevoie de o soluție eficientă și rapidă pentru decontarea facturilor? Pe lângă credite pentru decontarea facturilor, Vitas IFN îți pune la dispoziție și servicii de scontare a facturilor. Beneficiezi de un proces transparent de finanțare a creanțelor și îți încasezi rapid banii, în schimbul unui comision.

Pentru acest lucru, trebuie să realizezi următoarele operațiuni:

  • livrezi către client și emiți factura;
  • încarci factura pe site-ul Vitas IFN;
  • primești banii de la Vitas IFN;
  • la scadența facturii, plătești un comision.

Așadar, scontarea facturilor reprezintă un proces prin care o companie sau o persoană (numită scontor sau factor) achiziționează facturi emise de alte companii sau persoane (numite deținători de facturi) în schimbul unui discount sau a unei sume de bani mai mici decât valoarea nominală a facturii. Aceasta este o practică financiară utilizată pentru a obține lichidități mai rapid decât așteptarea scadentelor de plată ale facturilor.

În cadrul procesului de scontare a facturilor, o firmă sau o persoană (deținătorul de facturi) furnizează bunuri sau servicii unei alte companii sau persoane și emite o factură pentru acestea. Deținătorul de facturi decide să vândă acea factură unei terțe părți numită scontor sau factor. Scontorul va plăti deținătorului de facturi o sumă mai mică decât valoarea nominală a facturii, care reprezintă discountul sau comisionul pentru scontarea facturii. Scontorul preia responsabilitatea pentru recuperarea sumei complete din partea plătitorului original al facturii în momentul scadenței.

Scontarea facturilor este utilă pentru deținătorii de facturi care au nevoie de lichidități imediate pentru a finanța operațiunile curente sau pentru a evita întârzieri în încasarea sumelor datorate. La scontarea facturilor, costul real pentru deținătorul de facturi este în general mai mare decât un împrumut bancar tradițional, dar oferă avantajul de a obține fonduri mai rapid și de a externaliza riscul de neplata către scontor.

Accesează formularul de contact de pe site sau intră în aplicația mobilă Vitas, ca să beneficiezi de oferte avantajoase la scontarea facturilor și decontarea facturilor, pentru a încasa rapid banii!