Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al ANAF

28 septembrie 2021

30.11.2021 este termenul limită de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic al Ministerului Finanțelor-ANAF pentru operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscal (AMEF) la server-ele ANAF va presupune renunțarea la anumite declarații ce se depun periodic de către contribuabili, având ca efect o simplificare a obligațiilor declarative.

Astfel, operatorii economici se adresează distribuitorilor autorizați/unităților acreditate de service cu solicitarea intervenției acestora în scopul trecerii aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în profil online și implicit conectarea la sistemul informatic.
Operatorii economici utilizatori de aparate de marcat electronice fiscale asigură, cu caracter permanent, îndeplinirea condițiilor pentru menținerea conexiunii (de exemplu asigură neîntreruperea serviciilor de internet etc.).
După realizarea conectării aparatului de marcat electronic fiscal la sistemul informatic, conform procedurii, operatorul economic deținător al aparatului de marcat, poate verifica, prin intermediul serviciului Spațiu Privat Virtual, eventuale mesaje pe care sistemul informatic le poate transmite, referitoare la disfuncționalitățile transmiterii fișierelor de la casele de marcat electronice la sistemul informatic.

Conectarea este necesara pentru toate modelele de aparate de marcat electronice fiscale instalate în zonele deservite de rețelele de comunicații pentru care Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI București a eliberat aviz tehnic favorabil.

Acceseaza procedura de conectare

Acceseaza ghidul de conectare