#Edulab a obtinut premiul III in cadrul Galei Societatii Civile

1 octombrie 2021

Inegalitatea de șanse la educație este una dintre problemele fundamentale cu care se confruntă sistemul de învățământ preuniversitar din România. 4 din 10 copii din România (cei mai mulți din mediul rural) au părinți în şomaj sau cu venituri mici, ceea ce se traduce în condiţii de locuit precare, îngrijirea inadecvată a sănătăţii şi bariere în accesul la învăţământ, cultură, sport şi petrecerea timpului liber.

Perioada COVID 19 a adâncit și mai mult inegalitățile în rândul copiilor prin faptul că școala s-a mutat în online la care nu toți copiii au acces, astfel că mulți dintre ei au rămas în urmă cu scrisul/cititul/socotitul.

Proiectul #Edulab – Programul de antreprenoriat în educație pentru liceenii din mediul rural, care îi ajută să își dezvolte gândirea & abilitățile antreprenoriale a obținut locul III în cadrul Galei Societății Civile

În vara 2020, activitățile face-to-face în școli au fost descurajate. Însă 57 liceeni și-au suflecat mânecile, și cu măsuri de siguranță, au adunat 256 de copiii din satele lor, pentru a le oferi ceea ce școala și adulții nu au putut să facă: o oază de reconectare la învățare și la bucuria de a fi împreună.

Timp de 4 săptămâni ghidați de experți și mentori, 45 de liceeni au parcurs într-un program online toate etapele construirii unui proiect de antreprenoriat în educație, cu scopul de a sprijini copiii mai mici din satul/comuna lor pentru a merge mai pregătiți la școală din septembrie.Cele mai bune 10 echipe au primit un premiu în valoare de 2000 de lei pentru implementarea ideilor câștigătoare.

Acest proiect, dezvoltat de către Fundația Noi Orizonturi a fost sprijinit financiar de către Vitas Romania.

Despre Vitas România (Vitas IFN SA)
Vitas se numără printre pionierii facilitării accesului micilor întreprinzători din România, la finanţare bazată pe analiza capacităţii şi potenţialului şi nu a posibilităţii de acoperire cu garanţii reale imobiliare. Au început în 1996 şi de atunci finanţează micii întreprinzători români ce au acces limitat la credite.

Vitas România este o companie a Global Communities, o organizaţie non-guvernamentală americană activă la nivel mondial de peste 60 de ani, ce lucrează în strânsă colaborare cu comunitățile din întreaga lume pentru a aduce schimbări durabile menite să îmbunătățească modul de viață al persoanelor vulnerabile.

Misiunea Vitas este de a oferi produse şi servicii financiare care să răspundă nevoilor clienţilor si de a susţine dezvoltarea personală, a afacerii şi a comunităţii în care trăiesc.

La Vitas, nu conteaza cât de mic ești acum, conteaza cât de mare poți deveni.