Aprilie 2019

26 aprilie 2019

EFSE și Vitas IFN sprijină incluziunea financiară în România

Parteneriat pentru acordarea de împrumuturi micilor antreprenori

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat noului partener Vitas IFN echivalentul în lei a 2 milioane EUR pentru a avansa incluziunea financiară a antreprenorilor din România.

Se așteaptă ca acest demers să faciliteze acordarea a peste 300 de împrumuturi întreprinderilor mici și mijlocii, cu acces limitat la creditele bancare.

Vitas IFN, membră a Vitas Group, este una dintre cele mai importante instituții de micro-finanțare din vestul României, fiind specializată în furnizarea de servicii financiare IMM-urilor și antreprenorilor individuali, inclusiv fermierilor și producătorilor agricoli. Vitas IFN deservește în prezent peste 1.800 de clienți din cele 11 birouri regionale.

Președintele consiliului director EFSE, Christoph Tiskens, a declarat: “Vitas IFN este un partener ideal în demersul EFSE de ajuta un grup țintă de antreprenori cu nevoi de finanțare responsabilă. Vitas IFN se numără printre puținii furnizori de produse și servicii financiare adaptate specificului afacerii acestor harnici întreprinzători. Prin extinderea capacității acestei instituții valoroase de a sprijini creșterea economică a afacerilor locale, investiția va ajuta EFSE să-și continue misiunea de a promova dezvoltarea economică și prosperitatea în regiune “