Credite pentru taximetriști

Ce trebuie sa stii daca lucrezi ca taximetrist?

Pentru a fi taximetrist in Romania, nu este suficient sa detii un autoturism si o autorizatie taxi.

Pe langa aceste conditii de baza, exista o serie de reglementari care trebuie luate in considerare, atunci cand vrei sa profesezi in acest domeniu.

In cazul transportului de persoane, in afara de autorizatiile obligatorii (autorizatia de transport, autorizatia taxi) si actele prevazute de lege (legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere), este necesara si indeplinirea unor cerinte legale privind conditiile tehnice ale masinilor.

Care sunt cerintele prevazute de lege

in legatura cu vechimea autovehiculului?

  • Pentru a obtine pentru prima data autorizatia taxi, autovehiculele nu trebuie sa aiba o vechime mai mare de 5 ani. De asemenea, autorizatia se va atribui pentru prima data doar pe o perioada de 5 ani.
  • Pentru a prelungi valabilitatea autorizatiei (pentru inca 5 ani), este obligatoriu ca vechimea autovehiculului sa nu depaseasca 10 ani de la data fabricatiei.
De asemenea, periodic trebuie efectuata inspectia tehnica (ITP), pentru a demonstra faptul ca autovehicului functioneaza in mod corespunzator. Taximetristii care detin masini vechi si uzate sunt, asadar, in pericol de a-si pierde autorizatia de taxi, fiind nevoiti sa investeasca in achizitionarea unui autoturism mai nou. Date fiind aceste prevederi, ce faci in cazul in care masina ta a depasit vechimea permisa de lege, insa nu dispui de banii necesari achizitionarii uneia noi?

Vitas vine cu solutia!

Un credit flexibil, pentru o noua masina: primesti banii rapid si functionezi conform legii!

E timpul sa-ti cresti standardele si confortul!
Cu un credit personalizat de la Vitas, iti poti lua masina pe care ti-o doresti!

Pentru orice informatii suplimentare, iti stam la dispozitie.

Aplica
1
Salut! Doresti un credit!
Acum poti aplica online pentru un credit! Alege optiunile solicitate de catre asistentul online.