Credite agricole

Ai nevoie de un credit pentru afacerea ta în agricultură? Te-ai izbit de refuzuri peste refuzuri din partea altor instituții financiare?

La Vitas, acordăm finanțare simplu și rapid pentru toți producătorii agricoli și micii întreprinzători care vor să-și dezvolte afacerea sau să treacă peste un impas.

Creditele agricole se adresează mai multor forme juridice: PFA-uri, II-uri, IF-uri, SRL-uri, dar și producătorilor agricoli cu atestat de producător.

ION

Antreprenor Agricultură

Provocări:

 • Are adesea mărfuri perisabile, care trebuie vândute repede, iar dacă nu reușește să vândă la timp trebuie să le dea la un preț redus;
 • Să găsească piață de desfacere, parteneriate cu producători să evite samsarii/ intermediarii;
 • Se confruntă mereu cu lipsa personalului și a forței de muncă, în special având în vedere că este o muncă grea, necalificată și sezonieră
 • Foarte multă muncă fizică – anumite acțiuni nu se pot face cu utilaje și nu se pot automatiza.,
 • Activitatea sa este expusă la factori externi (meteo), care îi poate impacta activitatea grav.

Obiective:

 • Gestionarea corectă și menținerea forței de muncă, indiferent dacă este vorba de angajați, zilieri, oameni din comunitate sau chiar propria familie;
 • Punerea pe piață a produselor și vânzarea propriu-zisă în piețe și târguri
 • Identificarea de parteneri – contracte cu producători
 • Gestionarea listei de abonați, livrarea către aceștia și atragerea de noi clienți direcți
 • Urmărirea oportunităților – piețe volante sezoniere, licitații, întâlniri cu membrii asociațiilor locale de agricultură sau participarea la sesiuni de informare din partea autorităților locale.
 • Dezvoltarea afacerii, optimizarea proceselor, îmbunătățiri tehnologice, investiții în teren/ efectul de animale sau în infrastructură (hale, utilaje sau chiar locuința proprie)

Ce tipuri de credite oferim?

Creditul agricol de la Vitas poate fi utilizat sub două forme în funcție de nevoile de finanțare ale afacerii tale: credit mixt pentru capital de lucru și investiții în agricultură și credit pentru investiții în agricultură.

Credit mixt pentru capital de lucru și investiții în agricultură

Creditul mixt pentru capital de lucru și investiții în agricultură se adresează formelor juridice de tip PFA, II, IF, SRL, dar și producătorilor agricoli cu atestat de producător care doresc să investească în utilaje noi și second hand, terenuri și grajduri/saivane.

Cu această sursă de finanțare, ai posibilitatea să achiți integral inputurile de la furnizori și, astfel, să întărești relația de afaceri și să primești discounturi semnificative pentru comenzile viitoare.

Fiecare antreprenor în domeniul agricol se poate bucura de caracteristicile creditului mixt pentru capital de lucru și investiții în agricultură:

Credit maxim 500.000 RON pentru capital de lucru și investiții în agricultură;

Posibilitate de finanțare cu garanție oferită de Fondul European de Investiții până în 240.000 RON pentru clienții care îndeplinesc criteriile de eligibilitate*;

Perioadă de grație și rate sezoniere în funcție de specificul afacerii agricole;

Rate lunare fixe pe tot parcursul perioadei contractuale.

*Afacerile agricole care doresc să obțină un credit mixt pentru capital de lucru și investiții trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate: minim 12 luni de activitate continuă, fără datorii la bugetul de stat (cu excepția celor curente), fără litigii comerciale sau penale relevante, fără istoric de insolvență pentru firmele din grup, un istoric de plată pozitiv în Centrala Riscurilor de Credit și Biroul de Credite în ultimele 24 de luni și îndeplinirea condițiilor de eligibilitate pentru indicatorii financiari.

Dacă ai nevoie de informații suplimentare despre obținerea creditului mixt pentru capital de lucru și investiții agricole sau vrei să programezi o discuție cu un ofițer de credite Vitas, nu ezita să ne contactezi!

Beneficii

Poți achita furnizorii de inputuri agricole mai vechi
Poți beneficia de discounturi de la furnizorii tăi dacă plătești integral inputurile
Poți achiziționa utilaje noi și second hand, terenuri
Poți construi grajduri/saivane sau le poți extinde pe cele existente
 
Nu plătești comision de rambursare anticipată dacă închizi creditul din surse proprii
Facem analiza afacerii împreună cu tine, GRATUIT
Nu ai obligația să deschizi cont la o anumită bancă

Credit pentru investiții în agricultură

Creditul pentru investiții în agricultură se adresează formelor juridice de tip PFA, II, IF, SRL, dar și producătorilor agricoli cu atestat de producător care doresc să achiziționeze utilaje noi sau second hand, animale și ferme, să construiască grajduri/saivane sau să le extindă pe cele existente. 

Fiecare antreprenor din domeniul agricol se poate bucura de caracteristicile creditului pentru investiții în agricultură de la Vitas:

Credit maxim de 750.000 RON pentru investițiile tale în agricultură;

Posibilitate de finanțare cu garanție oferită de Fondul European de Investiții până în 240.000 RON pentru clienții care îndeplinesc criteriile de eligibilitate*;

Perioadă de grație și rate sezoniere în funcție de specificul afacerii agricole;

Rate lunare fixe pe tot parcursul perioadei contractuale.

*Afacerile agricole care doresc să obțină un credit mixt pentru investiții trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate: minim 12 luni de activitate continuă, fără datorii la bugetul de stat (cu excepția celor curente), fără litigii comerciale sau penale relevante, fără istoric de insolvență pentru firmele din grup, un istoric de plată pozitiv în Centrala Riscurilor de Credit și Biroul de Credite în ultimele 24 de luni și îndeplinirea condițiilor de eligibilitate pentru indicatorii financiari.

Dacă ai nevoie de informații suplimentare despre obținerea creditului pentru investiții agricole sau vrei să programezi o discuție cu un ofițer de credite Vitas, nu ezita să ne contactezi!

De ce să alegi creditul agricol de la Vitas?

Pentru orice tip de credit agricol ales, ai posibilitatea să te bucuri de avantaje pe termen lung.

Încă de la început, Vitas îți oferă finanțare fără necesitatea de a-ți deschide un cont nou, fără taxe și comisioane ascunse la rambursarea anticipată, fără așteptare și drumuri suplimentare la sucursală și cu un minim de documente care trebuie furnizate. De asemenea, primești suport necondiționat din partea ofițerilor de credite!

Pentru toate produsele de creditare acordate IMM-urilor, solicităm fidejusiunea din partea acționariatului.

Alege creditul agricol de la Vitas și asigură succesul afacerii tale pe piața agricolă din România!

Poți achiziționa utilaje noi sau second hand, animale, ferme etc
Poți construi grajduri/saivane sau le poți extinde pe cele existente
Nu plătești comision de rambursare anticipată dacă închizi creditul din surse proprii
Facem analiza afacerii împreună cu tine, GRATUIT
Nu ai obligația să deschizi cont la o anumită bancă.

Calculator credit agricol

Calculatorul de rate pentru creditul agricol de la Vitas are rolul de a determina orientativ valoarea sumei pe care o poți obține și valoarea ratelor lunare pe care va trebui să le rambursezi într-un interval ales. Setează aceste date în funcție de capacitatea financiară a afacerii tale.
Suma credit
15000
Termen (luni)
24
Rata lunară estimată
Rezultatele sunt estimative și nu au valoare contractuală. Cere o ofertă personalizată și descoperă suma creditului pe care o poți obține.

Descoperă poveștile altor antreprenori

Cere o ofertă personalizată!

Ești pregătit să oferi afacerii tale agricole un impuls financiar în drumul spre succes? Cere o ofertă personalizată de la Vitas România!
Ofertă: reducere 4% la dobândă pentru clienții care îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Contactează-ne pentru detalii.

Studii de caz

Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și nu pierde niciodată șansa de a afla despre cele mai noi produse de credite IFN pentru persoane juridice!
Aplica
1
Salut! Doresti un credit!
Acum poti aplica online pentru un credit! Alege optiunile solicitate de catre asistentul online.