Care sunt semnele că ai nevoie de bani?

Dezvoltarea afacerii tale are uneori anumite momente-cheie cand trebuie sustinuta financiar mai mult decat de obicei.

Daca iei in considerare contractarea unui credit, este bine sa cunosti motivele potrivite pentru care merita sa faci acest pas.

Momentele-cheie pentru accesarea creditelor

Investitia in echipamente mai performante

Este cunoscut faptul ca profitabilitatea creste in mod special prin eficienta, iar un echipament performant nu este deloc o cheltuiala in acest scop, ci mai degraba o investitie. Desi mereu te poate speria ideea unui pret mai mare, nu este cazul sa te limitezi si sa arunci banii pe ceva ieftin si neeficient sau, mai rau, sa nu faci nici o imbunatatire. Daca ai posibilitatea sa investesti intr-un echipament care iti va aduce o productivitate mai mare pe termen lung, cu siguranta poti merge pe optiunea unui credit. 

Nu esti sigur? Poti face simple calcule pentru a te asigura de aceasta, iar noi te putem ajuta!

Pentru achizitia unui stoc mai mare

Firmele pot pierde oportunitati de piata sau de dezvoltare atunci cand nu au capacitatea necesara sa raspunda unei cereri in crestere. 

Ai primit o comanda mai mare decat te asteptai sau ai castigat un nou client? Indiferent de activitatea pe care o desfasori, sunt momente cand ai nevoie de un stoc mai mare de marfa sau de materiale. Cum rezolvi situatia? Ce alegi sa faci: ratezi oportunitatea sau cauti fonduri pentru finantarea cererii suplimentare? Pentru oportunitati de acest fel, un credit nu trebuie sa te sperie deoarece profitul suplimentar obtinut va compensa in mod sigur costul creditului.  Prin urmare, un ajutor financiar este foarte util  in acest caz si iti poate asigura cresterea afacerii.

Pentru extindere

Orice afacere are nevoie de continua dezvoltare pentru a supravietui ritmului rapid al mediului de afaceri. Ca antreprenor, sigur cauti mereu noi oportunitati: poate un nou punct de lucru, o noua linie de productie sau, de ce nu, lansarea si promovarea online sau pe plan international.

Toate acestea presupun resurse semnificative. Daca astepti sa strangi banii necesari din surse proprii s-ar putea sa fii nevoit sa astepti prea mult timp. Pe de alta parte, daca apelezi la un credit poti sa fructifici imediat oportunitatile de extindere. Costul creditului este un cost asociat dezvoltarii afacerii.

Pentru asigurarea unui flux de cash-flow

Asigurarea unui flux de numerar pozitiv este mult mai importanta pentru activitatea firmei decat profitul. Majoritatea activitatilor de baza nu pot fi efectuate fara resurse disponibile pe termen scurt: 

  • asigurarea chiriei, utilitatilor;
  • platile catre terti (promovare, transport)
  • plata salariilor si contributiilor angajatilor;
  • achitarea datoriilor la stat;
  • plata dividentelor;
  • diverse investitii pe termen scurt.


Daca ai o firma mica, fluxul de numerar depinde in foarte mare masura de terti sau poate de sezon. Insa, necesitatile enumerate mai sus nu pot astepta, afacerea nu poate fi pusa pe pauza. In aceste situatii, iti poti asigura fluxul de numerar cu resurse externe, cum ar fi un credit. Chiar si o suma mica poate preveni un dezechilibru cu efecte negative semnificative.

Aplica
1
Salut! Doresti un credit!
Acum poti aplica online pentru un credit! Alege optiunile solicitate de catre asistentul online.